Twee arrestaties voor diamantroof Zaventem

In het onderzoek naar de diamantroof op de luchthaven van Zaventem, in februari 2013, zijn twee nieuwe arrestaties verricht. Het gaat om een 40-jarige Marokkaan en een 35-jarige Belgische vrouw. De man is voor de overval zelf opgepakt, de vrouw voor heling. Bij de overval werd voor 37 miljoen euro aan diamanten buitgemaakt.

De arrestaties zijn een gevolg van de huiszoekingen die in maart plaatsvonden. Dat melden Belgische media. Op 16 maart vielen opsporingsdiensten bij een reeks huizen binnen in de regio van Nijvel. Daarbij werden spullen in beslag genomen en een aantal personen verhoord. Uiteindelijk werd niemand aangehouden, maar de nieuwe arrestaties zijn wel een gevolg van deze actie.

Stil rond het onderzoek

Bij de overval, op 18 februari 2013, drongen zeker acht gewapend en gemaskerde mannen het terrein van Brussels Airport binnen. Ze reden in Jeeps naar een vliegtuig waar een waardetransport van Brink’s mee werd vervoerd. De overvallers maakten 121 colli’s met diamanten buit. In totaal zou de buit 37 miljoen euro waard zijn.

Niet lang na de overval volgde een reeks arrestaties in verband met de overval. Onder meer hoofdverdachte Marc Bertoldi werd aangehouden. In mei 2014 volgde een twaalfde arrestatie, maar sindsdien werd het stil rond het onderzoek. De meeste verdachten zijn vrijgelaten onder voorwaarden.