Twee nieuwe verdachten aangehouden in onderzoek dood Ayla Mintjes

In het onderzoek naar de dood van Ayla Mintjes (27) heeft de politie woensdag opnieuw twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee Amsterdammers van 20 en 21. De twintigers worden verdacht van medeplichtigheid aan moord op Mintjes, medeplichtigheid aan poging moord op haar vriend, voorbereidingshandelingen daartoe en wapenbezit. De 21-jarige Amsterdammer wordt daarnaast verdacht van witwassen.

Na de aanhouding van de mannen zijn hun woningen doorzocht. De politie trof daarbij drie vuurwapens aan. In de auto en woning van de 21-jarige verdachte vond de politie daarnaast bijna 6.000 euro contant geld.

De rechter-commissaris heeft de twee mannen vrijdag voor zeker veertien dagen in bewaring gesteld.

De 27-jarige Ayla Mintjes werd op zondag 16 mei beschoten in de Maassluisstraat in Amsterdam-Slotervaart terwijl ze achter het stuur van een auto zat. Ze raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. In het onderzoek naar haar dood zijn eerder drie personen aangehouden. Zij zitten nog vast.

Het beoogd doelwit van de schietpartij op 16 mei is volgens het OM de 26-jarige vriend van Mintjes die ook in de auto zat. Deze Amsterdamse crimineel genaamd Anis B. wist bij de schietpartij te ontkomen. In januari en maart van dit jaar zijn er al vier personen aangehouden die een moord op hem zouden voorbereiden. Van die vier personen zitten er nog drie in hechtenis. Het gaat om drie Amsterdammers: één van 19 en twee van 22.