Twee nieuwe verdachten in beeld voor dodelijke schietpartij Schiedam

Afgelopen woensdag heeft de politie twee verdachten aangehouden in verband met de dodelijke schietpartij in een huis in Schiedam eind december. Daarbij kwam een 26-jarige man om het leven. Eerder zijn al twee mannen vastgezet in het onderzoek. De nieuwe verdachten zijn na verhoor weer heengezonden.

De schietpartij was op zaterdag 28 december rond 19.30. Hulpdiensten troffen in een woning aan de Boomgaardstraat een zwaargewonde Rijswijker aan. De medische hulp mocht uiteindelijk niet baten. Onderzoek wees uit dat na het schietincident drie personen het huis hadden verlaten. Het vermoeden bestaat dat één van hen gewond was geraakt. Over een afstand van ruim 400 meter werd namelijk een bloedspoor aangetroffen tot aan de Ooievaarsteeg, waar de verdachten waarschijnlijk door een automobilist zijn opgepikt.

De eerste aanhouding in het onderzoek waren op 14 januari: de 41-jarige bewoner van de Schiedamse woning en op 22 januari werd een tweede verdachte aangehouden, een 31-jarige man uit Den Haag. De twee mannen die afgelopen woensdag zijn aangehouden worden ervan verdacht dat zij de verdachten in de Ooievaarsteeg hebben opgepikt met de auto. Het gaat om een 32-jarige man uit Deventer en een 37-jarige man uit Schiedam.