Twee schietpartijen in Rotterdam (UPDATE)

In de Rotterdam wijk Prins Alexander is in de nacht van woensdag op donderdag een 34-jarige man neergeschoten. In een ander schietincident vannacht raakte voorzover bekend niemand gewond. In Rotterdam-West is op straat tientallen keren met automatische wapens gevuurd. Het is niet bekend of de twee incidenten met elkaar van doen hebben.

(beeld JBmedia)

Onder schot

De schietpartij in Rotterdam-Ommoord was op de Tagoreplaats (foto). Rond 01.00 ’s nachts meldden getuigen dat zij een ruzie zagen op een parkeerplaats. Eén zou worden mishandeld door een aantal personen. Later werden ook vuurwapens gezien en zelfs schoten gehoord. Twee personen vluchtten in een auto richting de A20. Het slachtoffer bleef gewond achter.

Enkele minuten later hielden agenten op de Capelseweg de auto stil en konden zij de twee inzittenden aanhouden. Het gaat om een 30-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 25-jarige man uit Schiedam. Ze zijn aangehouden met de benaderingsmethode voor gevaarlijke verdachten waarbij de twee onder schot werden gehouden en met instructies “uit hun auto zijn gepraat”, de zogeheten Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten.

Over de toestand van de gewonde is niets bekend. RTV Rijmond schrijft dat het slachtoffer zelf in de ambulance kon stappen. 

Achtervolging

Rond 01.45 is er geschoten op de Abraham van Stolkweg in Rotterdam-West. Mogelijk is daar uit een voertuig geschoten. Hulzen lagen verspreid over een gebied met een lengte van 150 à 200 meter. Er zijn in ieder geval hulzen van kaliber 7.62×39 mm gevonden. Die worden veel gebruikt in aanvalsgeweren van het type AK-47 Kalasjnikov. RTV Rijnmond meldt dat er ook hulzen zijn gevonden die zouden wijzen op gebruik van een Skorpion pistoolmitrailleur. Er is mogelijk een achtervolging geweest met verschillende auto’s. Over de daders is niets bekend.