Twee schutters bij moord Chahid Yakhlaf

De politie gaat er vanuit dat Chahid Yakhlaf (27) op Oudjaarsdag is doodgeschoten door twee schutters. Dat meldde Opsporing Verzocht dinsdagavond. De twee mannen namen zijn auto waarin hij, zijn broer en een andere man zat, onder vuur met automatische wapens.

Camping

Dat gebeurde bij de toegangsweg naar camping Maaszicht in Kerkdriel. Alledrie werden ze geraakt en vluchtten in paniek naar de Rooijensestraat in het ernaast gelegen Hoenzadriel. Daar belden ze aan bij een woonhuis. Ze werden snel naar een ziekenhuis gebracht, maar Chahid Yakhlaf overleed kort na aankomst. Wat de Noord-Hollanders op de camping deden is niet gemeld door de politie, mogelijk was het een onderduikadres.

BMW

Even later diezelfde avond brandde op een parkeerterrein aan de Hogeweg in Zaltbommel een zwarte BMW 535 Touring uit. Waarschijnlijk is hij door de daders van de liquidatie gebruikt en achtergelaten. De politie hoopt dat getuigen uit Kerkdriel nog informatie hebben. Mogelijk is de zwarte BMW eerder in de buurt gezien, of hebben getuigen gezien hoe de daders de BMW op een parkeerplaats in Zaltbommel in brand staken. Die bewuste BMW is op 23 oktober in Utrecht gestolen en had valse kentekenplaten.