Dubbele moord in Nijmeegs café (UPDATE)

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de dubbele moord in een Turks café-restaurant, maandag in Nijmegen. De lichamen werden aangetroffen in de horecazaak ‘Istanbul’ in winkelcentrum Malvert.

Slachtoffers zijn de broers Othman (30) en Najim E. (31). Crimesite schreef al eerder over hen in verband met een zaak in Duitsland.

Een voorbijganger zag maandag in het café een lichaam liggen en waarschuwde de politie. De politie vond bij het binnengaan van de zaak het eerste lichaam. Daarna vonden forensisch rechercheurs een tweede dode.

De aangehouden verdachten zijn een 36-jarige en een 42-jarige man. Zij worden verdacht van moord, dan wel doodslag op de twee mannen die gisteren in een horecagelegenheid in de 70e straat van de Malvert dood werden aangetroffen.

Gokken

Vandaag zal mogelijk meer duidelijkheid komen over de identiteit van beide slachtoffers. Op dit moment doet de politie geen nadere mededelingen. De Gelderlander schrijft dat Café Istanbul geen al te beste naam heeft. Volgens een buurtbewoner is het een ‘niet-pluis-café’. Er zou worden gegokt en gehandeld in kleding.

Uitbaters

Sinds een aantal jaren staat er Istanbul op de ramen en wordt het café uitgebaat door Ismaël Diyenli. De 32-jarige Nijmegenaar werd maandag urenlang op het politiebureau gehoord. Zijn vader Serif, die het naastgelegen eethuis Portofino bestiert, benadrukt dat Ismaël en hij voor een compleet raadsel staan. „Wij hebben geen idee wat er is gebeurd. Ismaël was om 01:00 uur al vertrokken. De medewerker sloot af. Om 03:00 uur. Daarna zat het café gewoon dicht. Ik was vanmorgen naar de groothandel. Toen ik om 12:45 hier terug kwam, was er opeens allemaal politie. Wij begrijpen hier niets van.”