Twee ton meth: Australische politie pakt record (VIDEO)

In Australië heeft de politie deze week bijna twee ton methamfetamine in beslag genomen. Dat is de grootste hoeveelheid “ice” die daar ooit is gepakt. De politie vond de 1.800 kilo crystal meth in zeecontainers in de haven van Sydney. De drugs waren verborgen in een zending marmer die was aangevoerd vanuit een land in het Midden-Oosten. Vier personen zijn aangehouden.

De straatwaarde wordt in Australië geschat op 1,6 miljard Australische dollar (ongeveer 1 miljard euro). Crystal meth is in Australië relatief duur. Het gebruik per hoofd van de bevolking is er het hoogste van de wereld. Ongeveer van 6% van de Australiërs (1,2 miljoen mensen) heeft in het afgelopen jaar meth gebruikt.

Twee mannen, 22 en 23 jaar oud, zitten vast. In een vervolgonderzoek werden nog een man en een vrouw opgepakt. In de Toyota waarin ze reden lagen 2,2 kilo meth en meer dan 1,1 miljoen Australische dollars aan contant geld.

In een niet gerelateerd onderzoek werd door de politie in een vintage Bentley in Sydney nog eens 160 kilo crystal meth en 30 kilo cocaïne gevonden.

https://youtu.be/RyqhJUzPzoM