Drie verdachten Etten-Leur zijn vrij (UPDATE)

De rechter-commissaris in Breda heeft opnieuw een verdachte van de schietpartijen in Etten-leur in vrijheid gesteld. Dinsdag liet de officier van justitie al twee verdachten in het onderzoek naar de schietpartijen Etten-Leur gaan. Er waren zes mensen verdacht in het onderzoek naar de schietpartij van afgelopen zaterdagochtend.

Rechter-commissaris

Justitie stelde de bewoner en beoogd slachtoffer van het adres aan de Havik en de bewoner van het adres aan de Putter voorlopig in vrijheid. Zij blijven wel verdachte. Drie anderen werden dinsdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Eén van hen is door de politie wel ondervraagd over de schietpartij maar werd alleen verdacht van het voorhanden hebben van een wapen, aldus zijn advocaat Guy Weski. De rechter-commissaris vond dat daarvoor geen bewijs was. Er zijn dus nu nog vijf mensen verdachte in de zaak.

Gewonden

Direct na de melding van het schietincident, zaterdagochtend rond de klok van 03.45, werd op twee verschillende adressen een gewonde aangetroffen. Die gewonden en de personen die daar aanwezig waren hadden volgens de politie een onsamenhangend verhaal over wat er precies gebeurd was. Daarom zijn zij alle vier aangehouden. Een dag later zijn nog twee anderen aangehouden.