Twee verdachten liquidaties Curaçao bekennen

Twee van de vijf verdachten van de dubbele liquidatie op vliegveld Hato op Curaçao hebben voor de rechtbank een verklaring afgelegd die ook belastend is voor de drie andere verdachten. De twee zeggen spijt te hebben en dat ze niet wisten dat er liquidaties op het vliegveld zouden worden gepleegd.

Het duo is overgeplaatst, waardoor de zaak van de vijf verdachten niet tegelijk kan worden behandeld. De drie overige verdachten zijn woedend; zij verklaren ‘niets met de schietpartij te maken’ te hebben, meldt Caribisch Netwerk.

Op 16 juli werd er met een automatisch wapen geschoten op de luchthaven, waarbij twee doden vielen. Ook raakten er zeven personen gewond.

Ruzie om coke

De officier van justitie verklaarde dat de dubbele liquidatie een gevolg is van een ruzie tussen de criminele organisaties Buena Vista City en No Limit Soldiers over veertig kilo coke. Een van de twee verdachten die verklaringen hebben afgelegd, bevestigde dit verhaal. De daders zouden lid zijn van No Limit Soldiers, de twee slachtoffers van Buena Vista City.

De vijf worden allemaal verdacht van moord of doodslag van twee mannen, een poging tot doodslag van zeven omstanders en politieambtenaren en vernieling op het vliegveld. Een van de verdachten wordt bovendien verdacht van poging tot doodslag op een man die de verdachten volgde toen de aanslag was gepleegd.