Twee verdachten ontvoering heengezonden

Twee verdachten van betrokkenheid bij de ontvoering van een vrachtwagenchauffeur in Mijnsheerenland zijn heengezonden. De politie heeft woensdag bekend gemaakt dat vorige week een 33-jarige vrouw uit Utrecht is aangehouden. 

Nepagenten

Ze wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de ontvoering van een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuw-Lekkerland, en zijn vrachtwagen met waarschijnlijk cocaïne. Eerder werd in deze zaak een 42-jarige man uit Hollandsche Rading aangehouden.

De chauffeur werd op dinsdag 27 oktober 2015 rond half acht op de Vrouwe Huisjesweg (N217) in Mijnsheerenland door nepagenten uit zijn vrachtwagen gehaald. Hij kreeg een volgteken en moest onder dwang in een personenauto plaatsnemen. Korte tijd later moest hij op de Achterweg in Mijnsheerenland in een donkere Volkswagen Transporter overstappen. In dat busje werd de man onder dwang naar het oosten van het land gereden, waar hij in De Steeg bij Arnhem werd vrijgelaten. Hij is niet gewond geraakt.

Ananassen

Zijn vrachtwagen met oplegger met daarop een MAERSK-zeeconcontainer werd gestolen. De trekker werd korte later gevonden in Heinenoord, de oplegger met de container werd leeg in Moordrecht aangetroffen. Verder vermoedt de politie dat de daders zich hebben opgehouden in de omgeving van Montfoort. De vrachtwagen vervoerde een lading ananassen. De politie vermoedt dat er behalve ananassen een partij drugs in de container lag.

Heengezonden

De 33-jarige vrouw is na verhoor heengezonden. Ook de eerder aangehouden man is heengezonden. Over de vermoede rol van de twee heeft de politie niets bekendgemaakt. Uit het feit dat ze zijn heengezonden mag blijken dat er onvoldoende bewijs is dat zij de daadwerkelijke ontvoerders zijn geweest. De politie heeft laten weten dat het onderzoek nog loopt en roept getuigen op zich te melden.