Twee verdachten schietpartij Rotterdam op vrije voeten

Twee van de drie verdachten die de politie maandag heeft aangehouden voor de schietpartij van zondagavond op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam zijn heengezonden. Volgens de politie gaat het onderzoeksteam er niet vanuit dat deze mannen geschoten hebben en het ziet op dit moment ook geen aanleiding om ze langer vast te houden.

Volkswagen Golf

Even voor half tien ’s avonds werd op de Nieuwe Binnenweg ter hoogte van café Roffa het vuur geopend, volgens getuigen vanuit een zwarte Volkswagen Golf. In eerste instantie leek er één slachtoffer te zijn, dat zwaargewond werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Later op de avond kwamen twee mannen aan in een ziekenhuis waarvan één een schotwond had. Vanwege mogelijke betrokkenheid bij het incident op de Nieuwe Binnenweg werden deze mannen aangehouden. Donderdag werden zij op vrije voeten gesteld. Het onderzoeksteam gaat er wel vanuit dat de man met de schotwond gewond is geraakt op de Nieuwe Binnenweg, maar gaat er verder niet vanuit dat hij of zijn metgezel geschoten hebben.

In brand

Het team zegt nog steeds op zoek te zijn naar tips en beelden. Op het Henegouwerplein zijn in de nacht van zondag 29 op maandag 30 september twee auto’s in brand gestoken. Eén daarvan is een Volkswagen Golf. Mogelijk is dit de auto van de daders van het schietincident. De auto’s stonden vlak voor de ingang van een voetbalveldje waar die avond mensen aan het sporten waren.