Twee woningen binnengevallen na schietpartij in Rotterdam-Zuid (UPDATE)

In de Tweede Carnissestraat in Rotterdam-Zuid heeft zaterdagnacht een schietpartij plaatsgevonden. Er raakte niemand gewond door schoten, wel is een persoon mishandeld en door ambulancepersoneel nagekeken. Een arrestatieteam is twee woningen binnengevallen in de Tweede Carnissestraat (foto) en de Ebenhaëzerstraat. In totaal zijn twee verdachten aangehouden.

(Beeld: Media-TV)

Rond 03.00 kwamen meerdere politie-eenheden en een ambulance ter plaatse in de Tweede Carnissestraat, naar aanleiding van een melding van een schietpartij. Op straat troffen agenten vier mannen aan, waarvan één licht letsel had aan zijn hoofd. Zij bleken ruzie te hebben gehad met twee andere mannen. Die ruzie is waarschijnlijk begonnen in een woning en uitgemond in een vechtpartij op straat. Daarbij werd opeens een harde knal gehoord, waarvan de politie vermoedt dat het om een schot van een vuurwapen ging.

Een arrestatieteam viel de woning aan de Tweede Carnissestraat daarna binnen, maar daar werden geen verdachten aangetroffen.

Eerste verdachte

De twee verdachten zijn na het incident weggerend. In de omgeving werd op basis van het opgegeven signalement een eerste verdachte aangehouden, een 23-jarige Rotterdammer. De man met het letsel, een 53-jarige Rotterdammer, werd ter plekke nagekeken door een ambulance en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Tweede inval

De politie startte een onderzoek, waarbij is gesproken met getuigen en gekeken naar beschikbare camerabeelden. Bij het sporenonderzoek werd in de straat een huls gevonden. Later is ook de woning van de eerst aangehouden verdachte aan de Ebenhaëzerstraat doorzocht. Aan het begin van de avond is een tweede verdachte aangehouden, een 19-jarige man uit Rotterdam.

De forensische opsporing heeft ter plaatse onderzoek verricht en verschillende sporen veiliggesteld. De politie verricht onderzoek naar de toedracht van de schietpartij en mishandeling.