Tweede verdachte (18) opgepakt voor dodelijke schietpartij Katwijk

De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige man uit Katwijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij waarbij een 22-jarige man uit die plaats zondag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden. Hij zit vast voor verhoor.

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 mei werd het 22-jarige Katwijkse slachtoffer om 04.45 zwaargewond aangetroffen op de Talmastraat. Hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, waarna de man met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar verbleef hij sindsdien in zorgwekkende toestand en overleed hij zondag 28 mei aan zijn verwondingen.

TGO

Naar aanleiding van de schietpartij startte onder leiding van de officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO). Het onderzoek leidde tot de identiteit van de dinsdag aangehouden verdachte. De 18-jarige Katwijker werd door een arrestatieteam opgepakt. Hij is voor verhoor ingesloten.

De politie liet dinsdagavond in tv-programma Opsporing Verzocht foto’s zien van soortgelijke blauwwitte badslippers en een donkerkleurige Canada Goose-bodywarmer die het slachtoffer droeg en verdwenen zijn na de schietpartij.

Medeverdachte

Een 24-jarige man uit Katwijk werd op 21 mei aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Hij werd enkele dagen later weer vrijgelaten, maar is nog steeds verdachte in de zaak. De politie meldde eerder al meer arrestaties niet uit te sluiten.

Over een motief voor de schietpartij is nog niets bekend.