Tweede verdachte in zaak van verdwenen Amsterdammer

In het cold case-onderzoek naar de vermissing en dood van Patrick van Dillenburg uit Amsterdam heeft de recherche op dinsdag een tweede verdachte aangehouden. Het is een 59-jarige man uit Noordwijkerhout.

Vermissing

Eerder dit jaar werd al de 49-jarige man Ad K. uit Nederhemert aangehouden. Beide mannen worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de vermissing van Patrick van Dillenburg. Maandag bracht Crimesite het nieuws dat de politie weet dat de verdwenen Patrick van Dillenburg door het hoofd is geschoten. Over de mogelijke rol van de tweede verdachte is nog niets bekend gemaakt.

Telefoontje

De in 2002 38-jarige Patrick van Dillenburg raakt op 2 januari 2002 vermist vanaf de Willemsstraat in Amsterdam. Op die betreffende avond is hij thuis bij zijn vriendin wanneer hij een telefoontje krijgt. Hij zegt tegen zijn vriendin, tevens moeder van zijn jonge zoontje, dat hij even weg moet. Hij komt echter nooit meer terug. Omdat het niet ongewoon is dat Patrick soms langere tijd weg is, wordt zijn vermissing pas later in januari gemeld bij de politie. In het onderzoek naar zijn vermissing komt volgens de politie naar voren dat hij mogelijk betrokken is geraakt bij een drugs gerelateerd conflict. Ondanks dat er meerdere tips binnenkomen over zijn vermissing, lukt het de recherche niet om erachter te komen waar Patrick is en wat er gebeurd is.

Beloning

Op 6 juni staat Ad K. voor het eerst voor de rechtbank. De zaak zal dan nog niet inhoudelijk behandeld worden.

De tweede verdachte zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Om die reden kan de politie op dit moment weinig informatie geven over zijn mogelijke betrokkenheid.

Ondanks de aanhoudingen zijn er op dit moment nog veel vragen onbeantwoord. Ook is het nog altijd onduidelijk waar het lichaam van Patrick van Dillenburg is. Er is door de hoofdofficier van justitie in Amsterdam een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor belangrijke informatie.