Vermiste Amsterdammer door het hoofd geschoten

De sinds 2002 verdwenen Amsterdammer Patrick van Dillenburg (foto) blijkt te zijn vermoord. Hij is door het hoofd geschoten en toegetakeld met een houten balk. Het lichaam van het vermiste slachtoffer is nog niet gevonden.

Eind februari van dit jaar werd Ad K. aangehouden, die veel in het Gelderse Nederhemert verbleef. Naar nu blijkt wordt hij ervan verdacht Van Dillenburg van het leven te hebben beroofd. De voorbereiding en de moord gebeurden volgens de tenlastelegging tussen 31 december 2001 en 21 januari 2002, in Nederland en/of België.

Het is nog niet duidelijk hoe justitie bij het ontbreken van een stoffelijk overschot achter de doodsoorzaak van Van Dillenburg is gekomen. Ook is nog niet helder op basis van welke informatie na 17 jaar Ad K. is aangehouden. De politie van Amsterdam heeft in stilte aan de zaak gewerkt.

Vermist

Van Dillenburg raakte op 2 januari 2002 vermist vanaf de Willemsstraat in het centrum van Amsterdam. Hij woonde daar samen met zijn vriendin en een zoontje. Op de laatste avond dat hij werd gezien was Dillenburg thuis bij zijn vriendin toen hij een telefoontje kreeg. Vervolgens zei hij tegen zijn vriendin dat hij even weg moest. Hij kwam nooit weer terug.

Drugs

Patrick van Dillenburg was – buiten medeweten van zijn familie om – actief in de drugswereld. De politie zegt dat Van Dillenburg mogelijk betrokken is geraakt bij een fataal drugsgerelateerd conflict.