Tweede verdachte opgepakt voor liquidatie Dairon Alberto

De politie op Curaçao heeft vrijdag een tweede verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Dairon Alberto (32) op 28 oktober 2018 in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Alberto werd op de Rechthuislaan doodgeschoten, maar was waarschijnlijk niet het echte doelwit van de schutters.

Uitlevering

Het onderzoeksteam had al eerder informatie binnen gekregen dat de verdachte zich mogelijk op Curaçao zou bevinden. Met behulp van de politie daar kon gisteren een 21-jarige Rotterdammer worden aangehouden. Wat zijn exacte rol is geweest wordt nog verder onderzocht. Binnenkort wordt de verdachte uitgeleverd naar Nederland. Op 28 februari werd al een 24-jarige Rotterdammer aangehouden in Limburg. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij en zit nog steeds vast.

Weigeren

De vrienden die met Alberto op straat stonden toen de kogels met een automatisch wapen werden afgevuurd, weigeren iets aan de politie te verklaren. Na diverse oproepen in Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht kwamen er enkele tips binnen. De politie looft voor de gouden tip een beloning uit van 25.000 euro.