Twijfels over doodslag vrouw in Colombia

In Colombiaanse media staan twijfels geformuleerd over de dood van de Nederlandse vrouw (54), zaterdagavond op een zeiljacht in de wateren bij Cartagena. De Nederlandse echtgenoot van de vrouw heeft in een eerste verklaring gesteld dat de ‘zes’ daders voor ongeveer 60 euro aan contanten meenamen.

Tijd genoeg

De vrouw bleek te zijn doodgeslagen. De rovers lieten computers, tablets, camera’s, juwelen en kleding onaangeroerd. Op het jacht waren ook een radarinstallatie en moderne communicatiesystemen aanwezig. ‘Als de mannen een slachtoffer doodden en de ander bewusteloos was waarom namen ze die spullen niet mee. Ze hadden tijd genoeg.’, zo zouden rechercheurs in Cartagena zich hebben afgevraagd.

Twee telefoontjes

De echtgenoot van de vrouw zegt dat hij beneden op de wc was toen de mannen aan boord kwamen. Na dat ze hem bewusteloos sloegen, waarbij hij lichtgewond raakte aan zijn hoofd, belde hij het Colombiaanse noodnummer 123. Volgens de politie belde hij twee keer met dat nummer met zijn mobiele telefoon. In het eerste telefoontje gaf hij en verkeerde lokatie op (een hotel) in het tweede telefoontje de werkelijke lokatie.

Radio

Eén van de rechercherus zei tegen een verslaggever van El Tiempo:

Het is heel vreemd dat hij niet gebruik maakte van de de VHF-radio aan boord. Als hij dat had gedaan dan was verveel sneller hulp ter plaatse geweest en was ook direct de lokatie duidelijk geweest.

De echtgenoot werd maandag nog verhoord door de Colombiaanse politie. Het zeiljacht Lazy Duck had zich op 15 september gemeld bij de autoriteiten in Cartagena. Ze was afkomstig van de havenplaats Santa Marta. Het plan was zondag door te reizen naar Panama, volgens informatie die de twee aan de havenmeester zouden hebben gegeven.

Zie ook:

‘De Nederlanders hadden een discussie’