Uitgebrande bus werd bij liquidatie Rachid Kotar gebruikt

De politie gaat er vanuit dat de uitgebrande VW transporter, die is aangetroffen op de Buitensingel in Duivendrecht de vluchtauto is geweest van de daders die betrokken waren bij de liquidatie van Rachid Kotar.  Die werd gisteren in het bijzijn van zijn 4-jarig kind geliquideerd op de Escapade in Amstelveen.

Getuigen

De recherche vraagt aan het publiek nu informatie over het slachtoffer en wat er mogelijk heeft gespeeld dat deze liquidatie kan verklaren.  De daders hebben gebruikt gemaakt van een Volkswagen Transporter, oud model, voorzien van geblindeerde achterruiten. Deze auto, die was voorzien van valse kentekenplaten, is ongeveer 20 minuten later brandend aangetroffen op de Buitensingel in Duivendrecht. De recherche zoekt getuigen die de auto hebben zien rijden rondom de schietpartij, die om 17:15u was.

Boekhouder

Over Rachid Kotar is nog weinig bekend. Volgens onbevestigde berichten zou hij als boekhouder hebben gewerkt met Samir ‘Scarface’ B., die zelf in 2014 geliquideerd werd in Marbella. Op jonge leeftijd was Samir volgens verschillende bronnen één van de grootste coke handelaren in Europa en extreem vermogend. ‘Er kwam de laatste jaren geen grote partij binnen in Rotterdam of Antwerpen zonder dat hij ervan wist, of toestemming ervoor gaf’, zo zegt een bron in het milieu.