Urker krijgt 22 jaar voor moord op zijn vriendin

Een man uit Urk is door de rechter in Slowakije veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf voor moord op zijn vriendin Simona. Dat meldt Omroep Flevoland. Zij werd in 2014 dood aangetroffen in haar appartement in Bratislava. Ze had hoofdwonden en ze was in brand gestoken.

Gerrit-Jan K. was niet bij de zitting aanwezig. Hij is vorig jaar op vrije voeten gesteld door een vormfout. Sindsdien is zijn verblijfplaats onbekend, volgens Omroep Flevoland bevindt hij zich vermoedelijk in Nederland.

De rechtbank in Slowakije heeft ook bepaald dat de Urker een schadevergoeding van 100.000 euro moet betalen aan de moeder van Simona. Een dergelijk schadevergoeding is in Slowakije in soortgelijke gevallen vaker opgelegd.

De Urker heeft nu vijftien dagen de tijd om eventueel tegen de gevangenisstraf in beroep te gaan. Tegen de veroordeling tot betalen van de schadevergoeding kan hij niet in beroep. Het is nog niet duidelijk of Gerrit-Jan K. in Slowakije de cel in moet, of dat hij zijn straf in Nederland uit kan zitten.