Vader verdachte opgeroepen als getuige moordzaak

In de zaak rond de moord Karim Fourkour en Fouad Bendella uit Venray zijn nog eens vijf getuigen opgeroepen. Een van de getuigen is de vader van Geert G., een van de verdachten in de zaak. De vader zou een gesprek met medeverdachte Lau G. (geen familie, foto) hebben opgevangen, waarin G. een belastende verklaring zou hebben afgelegd.

Beide verdachten beschuldigen elkaar ervan de twee mannen om het leven te hebben gebracht. Eerder kwam Lau G. al met getuigen die een gesprek van Geert G. zou hebben opgevangen, waar die laatste zou hebben bekend de moorden te hebben gepleegd. Het gaat om de ex-vrouw van Lau G.

Afgelopen jaar is ook de vader van Geert G. naar de politie gestapt, omdat hij op zijn beurt Lau G. zou hebben horen verklaren over de moorden. De vader moet op 26 februari voor de rechter verschijnen, net als drie andere familieleden van Geert G. Ook is de vriendin van Lau G. opgeroepen.

Fourkour en Bendella werden in 2006 vermoord. Ze zouden de wietkwekerij van de twee verdachten hebben willen beroven, maar werden betrapt. De lichamen waren jarenlang spoorloos, maar werden afgelopen jaar in Arcen gevonden op aanwijzingen van Geert G.