‘Van H. wilde advocaat-generaal vermoorden’ (UPDATE)

Echtenaar Toon van H. (61), die is dinsdag is gearresteerd op verdenking van het uitzetten van liquidatie-opdrachten, zou Paul van Hilten, een advocaat-generaal bij het gerechtshof in Den Bosch, en een medewerker van de FIOD hebben willen laten vermoorden. Dat schrijft De Limburger.

Geerts

Een arrestatieteam sloeg Toon van H. (alias Rooie Toon) in december 2003 ook al in de boeien voor het beramen van moorden op Van Hilten, destijds officier van justitie in Limburg en op dezelfde ambtenaar van de FIOD. Bij de politie-inval destijds werden 24 vuurwapens aangetroffen, ook een machinepistool met ongeveer duizend kogels.

Een andere verdenking die tegen Van H. in 2003 bestond was dat hij de Brabantse vastgoedmagnaat Jos Geerts zou hebben willen liquideren.

Aanslag

Van H. werd voor zijn arrestatie in 2003 verdacht van betrokkenheid bij een moord in 1998. Hij is daarvoor nooit veroordeeld, zijn medeverdachte wel. In november 2001 overleefde Van H. een aanslag op zijn leven. De dader van deze aanslag is nooit gepakt.

Destijds moest justitie moest de vervolging voor deze moordplannen al snel staken bij gebrek aan bewijs. Dat zal, zo is de stellige overtuiging van Van H.’s advocaat Ludo Hameleers, nu niet anders zijn. De politie wil geen verder commentaar geven. Van H. zit deze week in ieder geval drie dagen vast. Vrijdag wordt hij misschien voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besluit of hij nog langer vast blijft zitten.