Vastgoedman Kroon opnieuw gearresteerd

De failliete vastgoedhandelaar Evert Kroon is woensdag opnieuw gearresteerd. Hij is volgens De Telegraaf in gijzeling genomen na een zitting in de strafzaak rond een valse factuur van Jan des Bouvrie. Hij werkt volgens de rechtbank Lelystad onvoldoende mee aan de afwikkeling van zijn persoonlijke faillissement.

Belastingschuld

Dat heeft curator Robert de Lauwere aan De Telegraaf bevestigd. Bij het gerechtshof Arnhem loopt een rechtszaak over een oude belastingschuld. In die strafzaak is Kroon in 2012 door de rechtbank veroordeeld tot achttien maanden celstraf wegens belastingontduiking.

Factuur

In 2010 ontdekte de FIOD in de administratie van Kroon een valse factuur van interieurontwerper Jan des Bouvrie aan Kroon. Kroon had voor 1,5 miljoen euro aan belasting ontdoken. Des Bouvrie trof een schikking met justitie voor 25.000 euro. Hij zelf was volgens het OM niet op de hoogte van de fraude.

Geldstromen

Kroon moet van de rechtbank Lelystad meer kenbaar maken geven over zijn vermogen, bijvoorbeeld in het buitenland. De raadkamer van de rechtbank Lelystad beslist donderdagmiddag of Kroon langer vast blijft zitten. Zakenblad Quote schatte het vermogen van Kroon ooit op 80 miljoen euro. Afgelopen januari werd hij persoonlijk failliet verklaard.