Verbannen doelwit is broer Adil A. (VIDEO)

Omar A. is man die van de politie een gebiedsverbod heeft gekregen omdat hij gevaar zou lopen te worden vermoord is een jongere broer van Adil A., de man die tot levenslang is veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt op 29 december 2012. 

Dna

Volgens Het Parool mag hij niet in de omgeving komen van waterpijpcafé Dina Lounge in de Marnixstraat in Amsterdam. Het dna van Omar A. was volgens de krant aanwezig in de gestolen Audi RS4 waarin de schutters na de moorden vluchtten. Het is wel even aangehouden geweest maar het was niet te bewijzen dat Omar A. in die auto had gezeten tijdens de moorden.

Briefjes

In de auto zaten meerdere sporen van jonge mannen. De recherche verdacht Omar A. ervan dat hij heeft geprobeerd een alibi voor zijn broer Adil heeft helpen construeren. Adil zegt dat hij wiet aan het knippen was op het moment van de schietpartij en onder meer eten haalde in een snackbar in West. Ook zou Omar tijdens bezoekuur in de bajes briefjes in ontvangst hebben genomen van Adil met instructies over dat alibi. Toen Omar A. in mei 2013 in Limburg met een andere crimineel uit Amsterdam-West werd gepakt voor een overval, had hij de papiertjes bij zich. Bewaarders vonden bij een inspectie briefjes in de cel van Adil A.

Zijn advocaat zegt dat Omar A. geen weet heeft van plannen om een aanslag op zijn leven te plegen. Hij is verbolgen over het verbod: