Verdachte (18) voor rechter vanwege steekpartij Amsterdamse drillrapscene

Op woensdag 10 februari staat de 18-jarige Amsterdammer D.R. voor de rechtbank in Amsterdam terecht voor een steekpartij waarbij op 29 mei 2020 rapper Silencio van drillrapcrew FOG zwaargewond raakte. De steekpartij vond plaats op de Huigenbos in Amsterdam-Zuidoost. D.R. wordt verdacht van poging tot doodslag in vereniging.

Gestoken met machete

Het slachtoffer uit Amsterdam-Zuidoost werd belaagd en gestoken met een machete door een groep jongens. Korte tijd later hield de politie een 21-jarige verdachte aan, maar die bleek niks met het incident te maken te hebben. Een dag later hield de politie twee minderjarige verdachten aan uit Diemen en Amsterdam, die worden verdacht van poging doodslag. Bij een van de verdachten werd thuis een vuurwapen aangetroffen.

FOG vs KSB

Het zwaargewonde slachtoffer was lid van drillrapcrew FOG (Fully Op Gevaar) uit Venserpolder (Amsterdam-Zuidoost). FOG vecht online en offline een ruzie uit met drillrapgroep KSB (Kikkensteinbende) uit Kraaiennest. Tussen de rivaliserende drillcrews vonden over en weer steekpartijen plaats, met als dieptepunt de moord op drillrapper Jay-Ronne Grootfaam (18) die behoorde tot FOG.

Voor die fatale steekpartij werd enkele weken geleden acht jaar cel en tbs geëist tegen Alexio F. (19). De andere verdachte, Yammaney A. (21), kwam eind januari plotseling vrij. Tegen hem eiste justitie een week eerder nog twaalf jaar cel.