Verdachte aangehouden in onderzoek naar vrouw in dakkoffer

De politie heeft vrijdagmorgen een 52-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een vrouw die maandag in een dakkoffer in het water van het Oranjekanaal bij Orvelte werd aangetroffen. De politie zegt dat inmiddels uit onderzoek is gebleken dat het het stoffelijk overschot dat in de koffer is gevonden hoogstwaarschijnlijk van een Hongaarse vrouw van 37 jaar is.

Assen en Emmen

De familie van het slachtoffer is door de recherche op de hoogte gebracht. De vermissing van de vrouw werd in februari 2021 bij de politie gemeld. Zij woonde tot dat moment al enkele jaren in Drenthe, in onder meer Assen en Emmen. De recherche heeft sindsdien al uitgebreid onderzoek gedaan naar haar vermissing. Dat onderzoek richt zich vanaf het begin op verschillende scenario’s, waaronder het scenario waarin zij slachtoffer is geworden van een misdrijf. Dat onderzoek was nog volop gaande, toen haar lichaam afgelopen maandag in Orvelte werd aangetroffen.

Zoekingen

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet onderzoek en daaruit zijn aanwijzingen naar voren gekomen die nu hebben geleid tot de aanhouding van de verdachte. Het onderzoek gaat nog verder en moet uitwijzen of en op welke manier hij betrokken is bij de dood van de vrouw. Daartoe wordt onder meer uitgebreid gesproken met de aangehouden verdachte en zullen er nog verschillende zoekingen op diverse plekken zijn. De verdachte zit in beperkingen.

Ook zal het onderzoek zich verder richten op de omstandigheden waaronder en de wijze waarop de vrouw om het leven is gekomen.