Verdachte aangehouden voor liquidatiepoging

In Suriname is een 31-jarige Curaçaoënaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht twee mannen te hebben neergeschoten. De twee slachtoffers, beiden afkomstig uit Rotterdam, werden door een automobiliste aangetroffen bij Noordeloos, ten zuidwesten van Vianen. Een man lag in de berm van de N214, de ander verderop in een weiland. 

De twee mannen, 35 en 28 jaar, overleefden de schietpartij, die op 11 december 2016 plaatsvond. Ze waren, toen ze werden gevonden, niet aanspreekbaar. Volgens de politie was er sprake van een liquidatiepoging. Op de plaats delict werd een flink aantal hulzen gevonden. De slachtoffers hadden geen vuurwapen bij zich. De politie sprak eerder het vermoeden uit dat het om een drugsruzie ging.

Afspraak

In het politieonderzoek werd duidelijk dat de mannen een afspraak hadden in de omgeving Utrecht. Zij reden met een donkere Seat naar deze afspraak. Daar moesten ze overstappen in een donkere Audi. De slachtoffers reden vervolgens mee met de man waarmee zij een afspraak hadden. In Noordeloos werden ze vervolgens beschoten.

De verdachte man zal door Suriname worden uitgeleverd aan Nederland.