Verdachte aangehouden van incident op feest met wapen

Verdachte aangehouden van incident op feest met wapen

De politie heeft in Nieuwdorp een man aangehouden die in de nacht van dinsdag op woensdag op een feest zou hebben gedreigd met een wapen.

Wapen

De 20-jarige man uit Nieuwdorp werd aangehouden, omdat hij tijdens een feest op een sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat zou hebben gevochten en daarna zou hebben gedreigd met een wapen. Dit laat de politie donderdag weten.

Ruzie

De verdachte zou in het kantinegebouw ruzie hebben gekregen met een andere man, waarna hij de man aanviel en de twee met elkaar op de vuist gingen. Nadat omstanders ze uit elkaar trokken, verliet de verdachte het terrein. Hij riep dat hij terug zou komen met een wapen.

Overmeesteren

De man kwam inderdaad terug en had iets bij zich wat op een vuurwapen leek, stelt de politie in een bericht. Toen hij op de andere man wilde richten, kon deze hem overmeesteren. Hierna schoten ook andere mensen te hulp. Zij hielden hem in bedwang tot de politie arriveerde.

Het wapen waarmee gedreigd werd bleek een gasdrukwapen te zijn, maar het was niet van echt te onderscheiden. De man was waarschijnlijk onder invloed van drank en drugs. Hij zit nog vast.