Verdachte aangehouden voor Antwerpse bankkraak

In het onderzoek naar de kraak bij een filiaal van BNP Paribas Fortis heeft de onderzoeksrechter dinsdag een 27-jarige man uit Georgië aangehouden, aldus het Antwerpse parket.

Weekend

De man wordt verdacht van ‘zware diefstal en bendevorming’. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen. Op dit moment wil justitie in Antwerpen niet meer commentaar geven.

De kraak gebeurde in het weekend bij BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei in Antwerpen. Zondagmiddag om 13.44 belde een veiligheidsfirma van de bank de politie gebeld voor een inbraakmelding in de kluizenzaal van het bankkantoor.

Kluizenzaal

De politie stelde ter plaatse vast dat de kluizenzaal van buiten gesloten was, maar dat het alarm wel afging. Via medewerkers van de bank kon de kluizenzaal worden geopend en is er een gat in de vloer aangetroffen. Het gegraven gat is een tunnel die uitkomt in de riolering onder de Belgiëlei. Het Snelle Respons Team (SRT) van PZ Antwerpen deed een onderzoek in de tunnel. De SRT’ers hebben in de rioleringen een tweede tunnel ontdekt die in de kelder van een gebouw aan de Nerviërsstraat uitkwam.

De omvang van de buit wordt verder onderzocht en daar wil justitie op dit moment niet meer informatie over geven.