Verdachte aangehouden voor dodelijke schietpartij in Geleen

Verdachte aangehouden voor dodelijke schietpartij in Geleen

De politie heeft dinsdag een verdachte aangehouden in verband met de dodelijke schietpartij op de markt in Geleen, afgelopen zaterdag. Het gaat om een 32-jarige man uit Nuth. Onderzocht wordt of het incident te maken heeft met een gemelde schietpartij bij die plaats, eerder op de dag.

Verdachte

Een grootschalig rechercheteam dat onderzoek doet naar de dodelijke schietpartij op de Markt in Geleen, heeft dinsdag een verdachte aangehouden. Het gaat om een man van 32 jaar uit Nuth.

Het onderzoek is nog steeds in volle gang. Bij dit geweldsincident kwam zaterdagavond een man van 55 jaar uit Geleen om het leven. Een team van zo’n 25 rechercheurs is onder andere met tactisch, forensisch, digitaal en buurtonderzoek bezig.

Naast onderzoek op de plaats delict worden ook de achtergronden en contacten van het slachtoffer in beeld gebracht. Maar ook andere meldingen, die mogelijk verband kunnen houden met het schietincident, worden onderzocht, aldus de politie woensdag.

De leider van het grootschalige rechercheteam in een verklaring: ‘Een schietpartij met dodelijke afloop in openbaar gebied waar op dat moment, zo vlak voor Kerst, nog vele mensen op pad waren, heeft een zeer grote impact. Reden om dit grootschalig op te pakken en alles uit de kast te halen om deze zaak op te lossen.’

Geschoten

Op Eerste Kerstdag is onder andere onderzoek verricht op de A76. Ter hoogte van Nuth zou zaterdagmiddag tussen 17.00 en 17.30 een schietincident hebben plaatsgevonden. Volgens de melding zou vanuit een personenauto op een andere auto geschoten zou zijn. Het zou hier gaan om een donkerkleurige, mogelijk zwarte, en een grijze personenauto.

Onderzocht wordt nu of er een verband gelegd kan worden met het dodelijke schietincident op de Markt.

Spoor

Naast het onderzoek op de A76 zijn ook andere meldingen onderzocht. Door één van deze meldingen kwam de politie de verdachte op het spoor en dit resulteerde in de aanhouding van hem op dinsdagochtend. Na zijn aanhouding hebben in meerdere woningen doorzoekingen plaatsgevonden.

Verder is uit onderzoek naar voren gekomen dat de donkerkleurige auto waarover eerder bericht is, vermoedelijk een zwarte Opel Corsa is. Deze auto is weggereden vanaf de Markt in Geleen richting Rijksweg Zuid / Centrum en vervolgens richting A76 of Glanerbrook.

Beperkingen

De verdachte heeft beperkende maatregelen opgelegd gekregen. Dat betekent onder andere dat de verdachte alleen contact met zijn advocaat mag hebben. Er kunnen dan ook verder geen inhoudelijke mededelingen over het onderzoek gedaan worden, aldus de politie.