Verdachte brandstichting Oss weer op vrije voeten

Anton R. (26) uit Oss die donderdag door de recherche werd gearresteerd is vrijdagavond weer op vrije voeten gesteld. Dat bevestigt zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers. Anton R. (26) werd donderdagmiddag verhoord omdat hij verdachte is in een onderzoek naar een brandstichting bij een woning in Oss in september van dit jaar.

‘Verkeerde adres’

De aanhouding van lekte donderdag uit in De Telegraaf. Daarna kwam de politie met een persbericht waarin werd gesteld dat R. volgens recherche en Openbaar Ministerie verdachte is als ‘het brein achter een brandstichting bij een woning in Oss’.

Advocaat Jan-Hein Kuijpers zegt in een reactie op de vrijlating: ‘politie en justitie jagen willens en wetens een geruchtenstroom aan waar de honden geen brood van lusten. Ze moeten weten dat ze bij mijn clienten R. aan het verkeerde adres zijn.’

Anton R. is de zoon van de bekende Oost-Brabantse crimineel Martien R..

Aengelbertlaan

Eerder werden al mogelijke uitvoerders opgepakt. Op donderdag 13 september was er een poging tot brandstichting bij een woning aan de Aengelbertlaan in Oss. Op zondag 16 september werd het huis daadwerkelijk in brand gezet. De bewoner kon wegkomen. Twee honden overleefden de brand niet.

Verschillende onderzoeken

Door informatie uit de verschillende onderzoeken aan elkaar te knopen zegt de recherche zicht te hebben gekregen op de mogelijke uitvoerders. Op 7 oktober 2018 werden een 29-jarige man uit Arnhem en een 28-jarige Roemeen zonder vast woonadres opgepakt door een arrestatieteam in een vakantiepark in Belfeld. Een dag later werd in Maarsbergen een destijds 21-jarige man zonder vast woonadres opgepakt. Deze wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op Henk Baum uit Nistelrode op donderdag 22 maart 2018 in Schaijk.

Zie ook:

Telg Brabantse misdaadfamilie R. opgepakt (UPDATE4)