‘Twee aanhoudingen in vermissingszaak Amsterdam’ (UPDATE2)

Twee mannen die de politie zocht in verband met de vermissing van Naima Jillal (52) hebben zich dinsdagavond gemeld bij de politie, zo meldt de politie. Ze zijn aangehouden. De politie bracht eerder vanavond in Opsporing Verzocht een beeld van een man naar buiten die mogelijk betrokken is bij de vermissing.

Hij man werd vlakbij de woning van het slachtoffer in Amsterdam-Zuid vastgelegd door bewakingscamera’s. De politie zei zijn identiteit niet te kennen. Hij was met een witte man van wie de identiteit kort voor de uitzending werd vastgesteld, waarna de politie de beelden van hem niet meer toonde. Welke rol de mannen zouden hebben gespeeld is helemaal niet duidelijk.

De opname werd gemaakt op de Gustav Mahlerlaan aan de Zuidas, vlakbij de woning waar Jillal verblijft wanneer zij in Nederland is. Uit onderzoek is gebleken dat hij mogelijk iets met haar vermissing te maken heeft, maar zijn exacte rol hierbij is nog onduidelijk, aldus de politie.

Overigens spreekt de politie nog steeds niet over een ontvoering maar over een vermissing.

Inmiddels is duidelijk uit informatie die de politie heeft vergaard in het onderzoek naar Roger “Piet Costa” P. en andere verdachten van grootschalige cocaïnehandel dat Jillal een nauw contact van P. en van andere criminelen. Maar verschillende bronnen hebben aan Crimesite gezegd dat zij veel meer bekenden had in de drugswereld. De politie heeft over één en ander niets naar buiten gebracht of bevestigd.