Verdachte De Heus mogelijk jaren in cel

Ronnie S. (48) uit Overhoven-Sittard, die door politie en justitie sinds gisteren ook officieel wordt genoemd als vierde verdachte in de zaak rond de dood en de verdwijning van Andy de Heus, hangt in Duitsland een jarenlange celstraf boven het hoofd. Dat melden Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad vrijdag.

Bevestigd

Deze kranten schreven zaterdag al dat Ronnie S. in een Duitse cel zit en nadrukkelijk in beeld is als cruciale verdachte in de zaak van de in 2012 verdwenen 30-jarige marktkoopman uit Pey. Politie en OM onthielden zich toen van commentaar en de man leek nog geen formele verdachte te zijn.

Donderdagavond zei een politiewoordvoerder desgevraagd dat ‘een 48-jarige inwoner van Sittard, die in Duitsland in de gevangenis zit, wordt aangemerkt als verdachte in de verdwijningszaak van Andy de Heus’. De Duitse autoriteiten hebben de voornaam en de achternaam van S. bevestigd.
Ronnie S. zit sinds 28 augustus in de gevangenis in Bochum op verdenking van de smokkel van grote hoeveelheden hard- en softdrugs. Die zou hij die dag met zijn 68-jarige vader Charles S. hebben afgeleverd in de buurt van Bochum. De Duitse justitie verdenkt de twee ervan dat ze bijna zeven kilo amfetamine, 949 xtc-pillen en 2,4 kilo hasj/marihuana het land hebben binnengesmokkeld.

Bochum

Als dat tijdens het proces, dat afgelopen maandag is begonnen in de rechtbank van Bochum, wordt bewezen, verdwijnt Ronnie S. in Duitsland voor jaren achter de tralies. Een Duitse persrechter bevestigt dit. Vader Charles S. ligt momenteel ernstig ziek in een Duits gevangenishospitaal. Zijn detentie wordt binnenkort geschorst. Ronnie S. is een cruciale verdachte omdat hij volgens telefoongegevens op de avond van de verdwijning bij Andy moet zijn geweest. Zij zouden 19 december 2012 waarschijnlijk met anderen elkaar hebben ontmoet bij een parenclub aan de Maaseikerweg in Susteren.