Verdachte Delftse liquidatie is in Nederland

De 52-jarige Hells Angel “Mick” J. is in Nederland. Volgens het Openbaar Ministerie is de verdachte van de moord op Karel Pronk gisteravond overgeleverd door Spanje. Hij werd daar twee weken geleden opgepakt op grond van een Europees aanhoudingsbevel.


De Spaanse rechter besloot eerder dat hij mocht worden overgeleverd aan Nederland. Ten behoeve van de overleveringsprocedure was door de rechter-commissaris in Nederland al zijn bewaring van bevolen. De verdachte is dinsdag gehoord door de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Over wat hij heeft verklaard wil het Openbaar Ministerie geen mededelingen doen. Over het verlengen van zijn voorarrest zal de raadkamer van de rechtbank nu binnen 14 dagen moeten beslissen.

Het Openbaar Ministerie denkt dat J. degene is geweest die op 7 augustus 2018 de 60-jarige Pronk heeft doodgeschoten. Die ochtend werden kort na 11.30 uur bij een horecagelegenheid aan aan het Kalverbos, waar het slachtoffer op dat moment was, meerdere kogels op hem afgevuurd.

De verdachte was sinds dat moment spoorloos en werd begin september 2018 op de nationale en internationale opsporingslijst gezet.