Verdachte drugs- en wapenhandel weer vrij

De Bredase advocaat Bart V. (43) die juli vorig jaar werd opgepakt op verdenking van wapen- en drugshandel is voorlopig weer op vrije voeten. Zijn voorlopige hechtenis werd vrijdag geschorst door de rechtbank van Rotterdam. Twee andere verdachten in de zaak werden ook vrij gelaten. 

De schorsing van de voorlopige hechtenis vond onder voorwaarden plaats. De vrijgelaten verdachten moeten zich regelmatig melden bij de reclassering en ze mogen onderling geen contact hebben. V. moet zich voor zijn alcohol- en drugsverslaving laten behandelen.

Schorsing

V., die woonachtig is in Dongen,  kreeg in het verleden al zeker tien keer tuchtrechtelijke klachten aan zijn broek over uiteenlopende kwesties. Bart V. werd begin 2017 aangehouden vanwege een aangifte in de relationele sfeer. Hij kreeg ook een schorsing vanwege schending van zijn geheimhoudingsplicht. Hij voerde verder ooit een procedure om uitbetaling van verzekeringsgeld namens zijn vriendin, maar verzweeg dat zij zijn levensgezel was. Ook dat werd een tuchtzaak.

Sint Willebrord

De advocaat zou al jarenlang foute vrienden hebben gehad, onder andere in het Brabantse Sint Willebrord. Twee mannen uit dat dorp zijn ook verdachte in dezelfde zaak.