Verdachte in moordzaak Shaquille Goedhart opgepakt in Suriname

In Paramaribo is woensdag Nijmegenaar Marc-Anthony G. (25) gearresteerd na een beroving waarbij werd geschoten. G. is volgens Starnieuws uitgezet naar Nederland omdat hij in verband wordt gebracht met de liquidatie van Shaquille Goedhart (foto) op 2 mei in Amsterdam-Zuidoost.

Bedreigd

Volgens het OM werd Shaquille Goedhart (24) naar de Hoptille-flats in de Bijlmer gelokt en daar doodgeschoten door Rivelino V. (27) en Marc-Anthony G. Badr K. (29) zou de vluchtauto hebben bestuurd. Goedhart werd door drie kogels getroffen in zijn hoofd en hals. Hij zei enkele dagen voor de liquidatie tegen een vriend dat hij op weg naar huis werd gevolgd en zich bedreigd voelde. Hij vermoedde dat de dreiging te maken had met een openstaande schuld van ongeveer 2000 euro.

Drie moordzaken

Marc-Anthony G. dook daarna onder in Suriname. Badr K. zit al langer vast en wordt naast betrokkenheid bij de liquidatie van Goedhart ook verdacht van twee mislukte moordpogingen: die op spyshop-medewerker Sander de L. in het Westelijk Havengebied in Amsterdam (augustus 2018) en die op de Amsterdams-Pakistaanse crimineel A.I. in koffiezaak Today in de Amsterdamse Pijp (juli 2018).

Advocaten

Donderdag was er in de rechtbank Amsterdam een pro-formazitting tegen Badr K. Volgens Het Parool maakte de officier van justitie toen ook bekend dat K. in zijn telefoon zou hebben gezocht naar Derk Wiersum en Bart Stapert, de advocaten van kroongetuige Nabil B. Wiersum werd op 18 september vermoord. Of Badr K. ook aanslagen op deze advocaten voorbereidde is niet duidelijk geworden uit de uitlatingen van de officier van justitie op de zitting. De informatie uit de telefoon is pas na de moord op Wiersum ontdekt.