Verdachte in strafzaak JoeyAK zegt dat hij vrouw ‘klappen gaf’

Sudneyson “Sontje” B. (20), een van de verdachten van de ontvoering en zware mishandeling van een Amsterdamse vrouw op Oudejaarsdag 2019, heeft maandag voor de rechtbank in Amsterdam gezegd dat hij haar heeft geslagen. Dat deed hij volgens hemzelf met zijn vuisten en niet met een pistool, zoals hem ten laste wordt gelegd. Dat schrijft NU.nl.

‘Niet onder dwang’

B. zei maandag voor de rechtbank dat hij en medeverdachte Nathaniël “B12” O. (20) het slachtoffer en haar kinderen op Oudejaarsdag ophaalden uit hun woning in Amsterdam-Noord. Dat gebeurde niet onder dwang zoals het slachtoffer verklaarde, maar juist op haar verzoek, omdat ze iets wilde “uitspreken”. Waar ze het over wilde hebben, weet hij niet.

Bloedsporen

Toen ze bij een woning in Almere aankwamen waar de drie familieleden werden vastgehouden, zou een ruzie zijn ontstaan tussen het slachtoffer en Sudneyson B. ‘Zij begon met duwen en toen heb ik een paar klappen gegeven. Eerst op haar neus, waardoor er bloed op de grond kwam en ook op haar hoofd’, aldus B. Dit verklaart volgens hem de verwondingen die het slachtoffer had.

Tijdens de worsteling zou een wapen uit B.’s zak zijn gevallen, dat terechtkwam in het bloed van het slachtoffer op de grond. Daardoor zouden er bloedsporen op het wapen zijn gekomen die bij Frank F. (27), alias rapper Drechter werden gevonden.

Tegenstrijdig

De verklaringen van B. staan lijnrecht tegenover die van het slachtoffer. Zij beweert door vier mannen onder dwang te zijn meegenomen naar de woning in Almere. Daar moest ze verantwoording afleggen, omdat ze een tas met geld zou hebben gestolen van Joël H. (23), alias rapper JoeyAK. Hij zou de vrouw op een barkruk meerdere malen tot bloedens toe met een pistool op haar hoofd en knieën hebben geslagen en kokend water in haar nek hebben gegoten.

JoeyAK ontkende dat tegenover de rechtbank: ‘Ik heb haar nooit met een vinger aangeraakt. Het geld was ook niet van mij. Het lijkt allemaal zo, maar mensen praten over dingen die ze van anderen hebben gehoord.’

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de verhalen van de verdachten op elkaar zijn afgestemd. Dinsdag houdt het OM zijn requisitoir en volgt de strafeis. Ook de advocaten van de verdachten komen dan aan het woord.