Verdachte in zaak doodgeschoten kickbokser op vrije voeten

De voorlopige hechtenis van Fahd T. (1997) is geschorst zo besliste de rechtbank in Roermond dinsdag. De Rotterdammer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van voormalig kickbokser Aiyoub Haddoumi. Medeverdachte Zekeriya A. (1994) blijft wel vast zitten.

De 22-jarige Haddoumi (foto) werd op 16 augustus 2017 in Maastricht doodgeschoten. De aanleiding voor de schietpartij was een uit de hand gelopen drugsdeal. Dat bleek uit een reconstructie van Opsporing Verzocht.

Supermarkt

Een dag na de moord werd Zekeriya I. uit Rotterdam opgepakt toen hij in zijn woonplaats probeerde een supermarkt te overvallen. Fahd T. werd begin september 2017 aangehouden. De twee waren per taxi naar Maastricht gekomen voor een drugsdeal, maar om vooralsnog onbekende redenen mislukte die. Mogelijk wilde I. het slachtoffer rippen van een kilo cocaïne en heroïne. T. zou een bemiddelende rol hebben gespeeld.

Cruciale getuige

Omdat een cruciale getuige voorlopig niet kan worden gehoord, wegen de persoonlijke omstandigheden van Fahd T. nu zwaarder en is zijn voorlopige hechtenis geschorst. Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz is content met de beslissing van de rechtbank.