Verdachte kasteelmoord wil onderzoek naar geld

Het onderzoek naar de moord op kasteelhouder Stijn Saelens wordt waarschijnlijk uitgesteld. Peter Gyselbrecht, een van de verdachten, wil extra onderzoek naar de duizenden euro’s die een van de schutters zou hebben gekregen. Waarschijnlijk gaat de andere verdachte, André Gyselbrecht, ook om extra onderzoek vragen.

André Gyselbrecht is de schoonvader van Saelens. Hij heeft verklaard dat hij opdracht heeft gegeven om Saelens ‘een pak rammel’ te geven, en hem niet te vermoorden. Vorige week bleek de schutter tegen een politie-informant heeft verklaard dat hij nog iemand moest vermoorden. Hij zou daarvoor een voorschot hebben gekregen.

Familieleden zagen hem met een stapel contant geld. Het ging om duizenden euro’s, ‘zeker 20.000, misschien wel 30.000’. Dat zou kunnen duiden op een huurmoord, waardoor de verklaring van Gyselbrecht niet blijft staan.

Maanden vertraging

De aanklager hoopte het proces tegen de opdrachtgevers in 2015 te kunnen beginnen, maar het lijkt er nu op dat die planning maanden vertraging oploopt. In de zaak zijn drie verdachten: André Gyselbrecht, zijn zoon Peter, Pierre S., op wiens grond Saelens lichaam is gevonden. Hij zou bovendien de schutters hebben geregeld.

Een van de schutters was een Nederlander, de inmiddels overleden Anton van Bommel. In de zomer van 2012 werd zijn dna gematcht met dna-materiaal op een doos die in het kasteel van het slachtoffer stond. Van Bommel zou de trekker hebben overgehaald, en heeft het lichaam weggesleept met behulp van een tweede dader.

Lees ook:

Sms cruciaal in kasteelmoord

Verdachten kasteelmoord hadden vergadering

Flinke blunders bij Kasteelmoord