Verdachte liquidatie aangehouden in Spanje

Henry J., die ervan wordt verdacht de vluchtauto te hebben bestuurd bij een liquidatiepoging in juni vorig jaar in De Meern, is aangehouden in Spanje. Dat meldt het OM aan RTV Utrecht. J. zat ruim een jaar ondergedoken, maar kon worden aangehouden na tips naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht Internationaal op BVN.

Bij de schietpartij raakte een 68-jarige man zwaargewond. De aanslag werd gepleegd voor de villa van het slachtoffer, Wout S. Hij werd daar klemgereden door een BMW; omdat de straat verder doodloopt en de BMW de teruggang versperde, kon S. geen kant op. Hij werd meerdere keren geraakt in het bovenlijf, maar overleefde de aanslag.

5.000 euro tipgeld

Het Openbaar Ministerie loofde vorig jaar een beloning uit van 5.000 euro voor de tip die zou leiden naar J. Het is niet duidelijk of deze beloning wordt uitgekeerd.

Vorig jaar werd de vermoedelijke schutter opgepakt in een ziekenhuis in Frankrijk. Het gaat om een 49-jarige man uit Vleuten. De schutter raakte zelf zwaargewond bij de schietpartij.

J. moet volgende week voor de rechter komen.