Verdachte liquidatie Karel Pronk krijgt 5 maanden cel voor motorclubgeweld

De 52-jarige Errol J. (foto), verdacht van het liquideren van Karel Pronk op 7 augustus vorig jaar, is veroordeeld tot 5 maanden cel voor zijn betrokkenheid bij een massale vechtpartij tussen de inmiddels verboden motorclubs Hells Angels en Mongols.

De vechtpartij, waarbij circa 30 mensen betrokken waren, vond op 7 april 2016 plaats in en bij het Van der Valkhotel Rotterdam-Blijdorp. Er vielen verschillende gewonden en er werd circa 20 keer geschoten. Hotelgasten vluchtten weg naar een sportschool in de buurt. Bij de veldslag raakte 1 man zwaargewond.

Tattooshop

Volgens het AD zijn ook nog 2 andere Hells Angels veroordeeld. Zij kregen dezelfde straf als Errol J. Het drietal zou ook betrokken zijn geweest bij een vechtpartij in een tattooshop in de 1e Middellandstraat in Rotterdam.

Vast in Spanje

Errol J. werd bij verstek veroordeeld. Hij zit nog vast in Spanje, waar hij eerder deze week werd aangehouden voor de liquidatie van de Delftse crimineel Karel Pronk. Na de moord op de 60-jarige Pronk was hij onvindbaar en werd hij op de Nationale Opsporingslijst gezet. Naar verluidt werd J. tijdens een routinecontrole opgepakt. Er is inmiddels in Spanje een overleveringsprocedure in gang gezet.