Verdachte liquidatie Nieuwegein is oplichter

Een van de 2 verdachten van de liquidatie van Timon Badloe in Nieuwegein op 28 november is eerder veroordeeld. Denzel D. (24) uit Amstelveen kreeg vorig jaar 1 jaar cel voor oplichting. Eerder had hij al 4 jaar celstraf gekregen – maar waarvoor is niet bekend. De andere verdachte is Reza J. (24) uit Amsterdam. 

Dat meldt Het Parool.

Dure telefoonabonnementen

Denzel D. kwam in 2015 op de radar van de politie omdat hij samen met een medeverdachte meisjes en jonge vrouwen ertoe aanzette dure telefoonabonnementen af te sluiten. Ook liet hij hen laptops op afbetaling kopen bij elektronicawinkels, nadat hij hen had beloofd dat zij daarmee geld konden verdienen, zo schrijft Het Parool.

D. vertelde de meisjes dat een familielid van hem hun naam nog dezelfde dag uit de systemen van de winkels en telefoonproviders zou verwijderen en dat zij dus niet werkelijk een abonnement afsloten. Hij kwam met de meisjes in contact via sekssites.

Vals geld

De jonge vrouwen bleven met duizenden euro’s schuld achter, de telefoons en laptops hadden zij toen al aan D. en zijn mededader overhandigd. In sommige gevallen kregen de slachtoffers met vals geld betaald voor hun diensten. Nadat het televisieprogramma Opgelicht aandacht aan de oplichters had besteed, meldde meer vrouwen zich met het verhaal dat ze waren benadeeld door het duo. Denzel D. werd in 2016 veroordeeld tot 12 maanden cel voor deze oplichting. Toen hij vorig jaar werd veroordeeld, moest hij tegelijk ook nog ruim anderhalf jaar celstraf uitzitten voor een eerdere zaak. Denzel D. was op 19-jarige leeftijd veroordeeld tot vier jaar cel – waarvoor dat was, is niet bekend.

Chico

Denzel D. en Reza J. worden verdacht van het liquideren van de 43-jarige Timon Badloe, alias Chico. Hij werd ’s ochtends 28 november doodgeschoten toen hij achter het stuur zat van zijn Seat, waarmee hij naar zijn werk wilde rijden. De vriendin van Badloe zag vanuit haar huis de moordpartij voor haar ogen gebeuren. Badloe was ook niet van onbesproken gedrag. Hij was actief in de onderwereld en handelde in cocaïne. Zijn jeugdvriend Rasta Gilly werd in 2013 in dezelfde straat doodgeschoten.

Denzel D. en Reza J. werden na een wilde achtervolging over de A2 tijdens de ochtendspits klemgereden bij het AMC. Ze werden aangehouden door een arrestatieteam dat enkele waarschuwingsschoten loste.