Verdachte liquidatie Robert Sengers weer vrijgelaten

De politie heeft de 57-jarige verdachte die deze week was aangehouden op verdenking van het liquideren van Robert Sengers (40, foto) in 2004 na een kort verhoor weer op vrije voeten gesteld. Hij is volgens zijn advocaat teruggebracht naar de gevangenis waar hij een eerdere straf uitzit. Hij wordt niet voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Scooter

De man was al eens eerder in beeld gekomen bij de politie voor de moord op Sengers, dat leidde toen tot niets. Zijn advocaat Bert de Rooij zegt dat er nu eigenlijk niet meer bewijs ligt. Zijn cliënt ontkent het feit en beroept zich voor het overige op zijn zwijgrecht.

Een scooter die indertijd gevonden is in de buurt van het plaats delict is mogelijk gebruikt door de daders, maar zeker is dat niet. Op die scooter is een dna-mengspoor aangetroffen van twee personen.

Statische bewijswaarde

Onderzoek door het Nederlands Forensisch Laboratorium (NFI) sluit niet uit dat de verdachte één van de twee personen is. Maar een statische bewijswaarde wil het NFI niet geven, waardoor de zekerheid, en de betrouwbaarheid van het spoor laag is. Over de identiteit van de andere persoon is niets bekend. De vraag is overigens nog of die scooter wel de vluchtscooter was.

Maar dit alles zijn geen nieuwe inzichten binnen het onderzoek. Toch kwam de zaak recent in het nieuws in een uitzending van Opsporing Verzocht. De politie zegt de hoop te hebben gevestigd op ‘nieuwe technieken’ om oude dna-sporen te kunnen laten opwaarderen. Het kan geen toeval zijn dat de politie de verdachte deze week – voor het zover is – heeft willen horen. Als het tot nieuwe resultaten komt dan kan de verdachte mogelijk opnieuw bezoek van de recherche verwachten.