Verdachte liquidatie Wessels was de ‘schutter’

De Nederlander die vorige week vrijdag in Spanje door de Guardia Civil is aangehouden voor de moord op Jaïr Wessels in Breukelen zou volgens de Guardia Civil mogelijk de schutter zijn geweest. Het is een man van 33 jaar.

Gezocht

Dat melden Spaanse media op basis van informatie van de Guardia Civil. De aanhouding vond plaats in Chiclana de la Frontera, bij de havenstad Cádiz aan de zuidwestkust van Spanje. Volgens de Guardia Civil werd de man gezocht en liep er een Europees aanhoudingsbevel. De aanhouding is vorige week vrijdag ’s ochtends vroeg gedaan door een arrestatieteam van de Guardia Civil in aanwezigheid van twee Nederlandse politiemensen.

Breukelen

Jaïr Wessels (29) werd op 7 juli rond 15.00 vermoord bij het treinstation van Breukelen. De nu aangehouden verdachte wordt er van verdacht de schutter te zijn geweest. De Nederlandse politie had informatie dat de man in Spanje was ondergedoken. De Guardia Civil spoorde hem op in Chiclana. De man zal worden overgebracht naar Madrid waar een rechter over zijn overlevering zal besluiten.

Ook in Nederland is vrijdag iemand aangehouden.

Zie voorgaande berichten:

Twee arrestaties voor liquidatie Jaïr Wessels

Compositietekening liquidatie Jaïr Wessels (VIDEO)

Meer zicht op liquidatie Jaïr Wessels