Verdachte liquidaties Rotterdam-Beverwaard vrijgelaten

Eén van de verdachten in de zaak van de liquidatie van Gilbert Henriëtta (26) en Lindomar Elisabeth (25), op 20 december 2017 in Rotterdam-Beverwaard, is donderdag door de rechtbank van Rotterdam op vrije voeten gesteld.

Opdrachtgever?

Dat heeft zijn advocaat Jac. Taekema desgevraagd aan Crimesite bevestigd. De 24-jarige Rotterdammer Silvano D. werd eind mei gearresteerd op verdenking van betrokkenheid (voorbereidingen) bij de dodelijke schietpartij. Aanleiding was onder meer de verklaring van één van de andere verdachten die de naam van D. zou hebben genoemd als opdrachtgever.

Volgens Taekema heeft de getuige (verdachte) dat niet met zoveel woorden gezegd. ‘Hij zei zelfs dat cliënt juist niet de opdrachtgever was’, aldus Taekema.

De rechtbank vindt in ieder geval dat er nu onvoldoende bewijs ligt om Silvano D. nog langer vast te houden.

Minderjarigen

Er zitten nog drie andere verdachten vast in de zaak, twee van hen waren minderjarig op het moment van de dubbele moord. Ze werden in februari aangehouden. Eén van hen heeft toegegeven de schutter te zijn geweest. Een vijfde verdachte is eerder al op vrije voeten gesteld.

Bij één van de verdachten thuis werd een AK-47-geweer gevonden dat blijkt te zijn gebruikt bij de schietpartij. Vermoedelijk was het doelwit van de aanslag Gilbert Henriëtta, zo heeft de politie eerder laten weten.

Zie ook:

16-jarige opgepakt voor dubbele liquidatie

Politie pakt tiener op voor dubbele liquidatie (UPDATE)

Slachtoffers passeerden moordenaars