Verdachte liquidaties Zoetermeer gepakt

De politie heeft een verdachte aangehouden die mogelijk betrokken is bij de dubbele liquidatie van vader en zoon Van Doorn, gisteren in Zoetermeer. De man werd dinsdag een paar uur na de liquidatie gearresteerd in Rotterdam. De politie denkt dat de man de gekaapte vluchtauto in brand wilde steken. 

De schutters die vader (49) en zoon (23) René van Doorn doodschoten terwijl ze in hun Mercedes zaten, konden hun beoogde vluchtauto niet bereiken en dwongen daarom een passant zijn Opel Corsa af te staan. De Opel werd vervolgens in Rotterdam achter gelaten in een gebied dat vol hangt met camera’s, in de omgeving van de Statenweg en de Cleyburchstraat.

Getuigen

Getuigen zagen dat de politie daar gistermiddag een man arresteerde en de straten afzetten. De identiteit van de verdachte is niet bekend. Hij zit in alle beperking. Ook is nog niet duidelijk of hij alleen wordt verdacht van het proberen in brand te steken van de Opel Corsa, of dat hij ook wordt gezien als schutter.

Opvallend is dat de arrestatie niet werd gemeld in het programma Opsporing Verzocht dat gisteravond aandacht besteedde aan de zaak.