Verdachte mishandeling agent gearresteerd

Er is een man aangehouden die ervan wordt verdacht op 30 augustus een politieagent knock-out te hebben geslagen op de Westzeedijk in het centrum van Rotterdam, toen die een trouwstoet controleerde. De verdachte is woensdagmorgen in Lopik aangehouden. Het gaat om een 25-jarige Rotterdammer.

Asociaal rijgedrag

De politie kreeg die dag even voor 16.00 uur melding van een overlast gevende trouwstoet. De meldingen varieerden van onnodig toeteren, asociaal rijgedrag tot bruidsgasten die op autodaken zaten en het blokkeren van het overige verkeer. Toen een politieagent de feestgangers had aangesproken op hun gedrag op de Maasboulevard, vertrokken zij weer met veel kabaal. Op de Westzeedijk blokkeerde de stoet weer het overige verkeer. Bij de aanhouding van één van de feestgangers, misdroegen anderen zich hevig. Daarbij sloeg één van hen de politieagent zo hard, dat deze viel en korte tijd het bewustzijn verloor. Volgens de politie heeft de agent nog veel last van het incident en is hij nog altijd niet volledig aan het werk. Bij het incident raakten nog twee andere agenten gewond.

Tips

Het rechercheonderzoek richtte zich onder meer op tips en leidde uiteindelijk naar Lopik. De verdachte is in een woning aangehouden. Hij trachtte zich nog te verstoppen onder een bed. Zowel in de woning in Lopik als in een woning in Rotterdam vond onder leiding van de rechter-commissaris en het Openbaar Ministerie een doorzoeking plaats.