Verdachte moord Roemeens meisje pleegt zelfmoord

Johannes V., de Nederlander die in Roemenië wordt verdacht van de moord op het 11-jarige meisje Mihaela Adriana Fieraru, heeft zelfmoord gepleegd. Hij overleed na een opzettelijke botsing met een vrachtwagen in Escharen (Noord-Brabant).

In eerste instantie ging de politie nog uit van een ongeval, maar onderzoek wees al snel uit dat de man uit Cuijk welbewust tegen de vrachtwagen was gereden. De vrachtwagen belandde op zijn zijkant, maar de chauffeur bleef ongedeerd. Het ongeval vond plaats op de N321, de verbindingsweg tussen de A73 bij Cuijk en Grave.

Verdwenen

De 11-jarige scholiere Mihaela verdween vrijdagmiddag op weg van school naar huis. Nadat haar moeder alarm had geslagen volgde een intensieve zoekactie. Het levenloze lichaam van het slachtoffertje werd zondag in een veld gevonden, een paar kilometer van haar woonplaats Gura Sutii, niet ver van Boekarest. Op haar lichaam waren sporen van geweld. Het meisje zou zijn gewurgd met een broek.

Huurauto

Door het bekijken van beelden van bewakingscamera’s kwam onder andere een huurauto in beeld. De auto bleek gehuurd door Johannes V.. De Roemeense politie heeft de man gesproken, voordat het lichaam van het meisje op zondag werd gevonden. De Nederlander ontkende iedere betrokkenheid bij de verdwijning van het meisje. Hij zou direct na het gesprek met de politie Roemenië hebben verlaten.