Verdachte moordzaak Lamers overleden

De verdachte van de moord op Tielenaar Marco Lamers is overleden, dat heeft de politie tegenover Omroep Gelderland bevestigd. Volgens de woordvoerder is de verdachte deze week overleden aan een hartstilstand. Op donderdag 12 juli 2001 werd het lichaam van Marco Lamers door een schipper gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

Volgens de politie weet de ex-zakenpartner van Lamers, ene Mahmut, meer over de moord op de Tielenaar. Dat bleek eerder al uit een uitzending van Dossier GLD van van Omroep Gelderland.

Mahmut en Marco Lamers zaten beiden in de wiethandel. Marco blijkt geen kleine jongen te zijn geweest. Hij zou een van de belangrijkste personen zijn in een organisatie van rond de 25 man, die kilo’s wiet verkocht. 

Via een zakenpartner, Mehmet, wordt hij in contact gebracht met ene Mahmut. De verstandhouding tussen de twee is niet optimaal. Mahmut en Marco hebben vaak woorden en ruzie over de handel. Hoogstwaarschijnlijk is dat Marco fataal geworden. Getuigen zeggen Marco voor het laatst gezien te hebben bij het huis van Mahmut. Op maandag 9 juli had hij een afspraak met diezelfde Mahmut. Daarna wordt niks meer van Marco vernomen.

Een schipper vindt op donderdag 12 juli het lichaam van Marco in het Amsterdam-Rijnkanaal. Hij is twee koor door het hoofd geschoten. De vermoedelijke dader Mahmut vlucht later naar Turkije. Daar wordt hij in maart 2002 aangehouden, maar meteen weer vrijgelaten door de rechter. Nu is hij dus overleden aan een hartstilstand, meldt Omroep Gelderland.