Verdachte schietpartij Hellevoetsluis aangehouden

Vrijdagavond heeft de politie een van de mannen die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dodelijk schietpartij in Hellevoetsluis aangehouden. Hij heeft zich gemeld op een politiebureau in Dordrecht. Het is een 29-jarige man uit Hellevoetsluis.

Branding

Volgens de politie worden er nog minimaal twee anderen gezocht.  Op Tweede Kerstdag, maandag 26 december, even voor 18.00 uur werden twee mannen neerschoten op de Branding in Hellevoetsluis. Het eerste slachtoffer, een 29-jarige man uit Hellevoetsluis, overleed dezelfde avond nog aan zijn verwondingen. Het tweede slachtoffer, een 22-jarige Rotterdammer, stierf later die nacht in het ziekenhuis. Het gata om Faichel en Shurandly Rimon die op visite waren in de woning aan de Branding.

Dodge

Eerder maakte de politie bekend dat duidelijk lijkt te zijn wie betrokken zijn geweest bij het schietincident en riep deze mannen op zich te melden. Een van de mannen heeft hier nu gehoor aan gegeven.

Getuigen zagen vlak na de schietpartij een zwarte Dodge Ram wegrijden. Deze auto werd donderdagmiddag 29 december op het Pieter Postplein in Hellevoetsluis aangetroffen. Rond dat plein heeft het onderzoeksteam een flyer verspreid met de vraag of mensen gezien hebben wanneer de auto daar geparkeerd is en door wie.

Zie ook:

Vluchtauto liquidatie Hellevoetsluis gevonden

‘Dubbele liquidatie vanwege familievete’ (VIDEO)