‘Verdachte schietpartij Noordeloos ontsnapt’

In Suriname is zondag een 34-jarige man ontsnapt uit het huis van bewaring aan de Duisburglaan in Paramaribo. Volgens de Surinaamse politie is de man vuurwapengevaarlijk een wordt hij verdacht van levensdelicten en verboden wapenbezit.

34 jaar

Surinaamse media schrijven dat het gaat om Gerel Lusiano Palm, van de Nederlandse nationaliteit, die wordt verdacht van dubbele moord. Het zou mogelijk gaan om de schietpartij in Noordeloos op 11 december. Helemaal zeker is dat niet, omdat Palm 34 jaar is, en de verdachte die begin deze maand in Suriname was aangehouden voor deze dubbele poging tot moord volgens de Nederlandse politie 31 jaar zou zijn. De Surinaamse autoriteiten hebben gemeld dat Palm wachtte op uitlevering naar Nederland.

Doekhieweg

Een bron in Suriname meldt aan Crimesite dat er sprake was van een goed georganiseerde ontsnapping. Er zou een wapen in een toilet voor Palm zijn klaargelegd waarmee hij vervolgens een bewaarder bedreigde en ontwapende.

Hij stapte buiten in een gereedstaande Toyota, die daarna betrokken raakte bij een aanrijding. Vervolgens zou Palm nog verschillende malen van auto zijn gewisseld. Een van die auto’s is later gevonden aan de Doekhieweg.